Αυξήθηκαν κατά 26% οι επιθέσεις με θέμα τα εμβόλια για τον COVID-19

Σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 26% από phishing επιθέσεις και BEC μέσα σε μόλις τρεις μήνες καθώς όλες σχετίζονται με τα εμβόλια για τον COVID-19. Μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι spear-phishing επιθέσεις που σχετίζονταν με τον COVID-19, αυξήθηκε κατά 12% μετά τις ανακοινώσεις των Pfizer και Moderna για τα εμβόλια, το Νοέμβριο του 2020 ενώ αριθμός των επιθέσεων φαίνεται να διπλασιάστηκε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021.

Η χαρτογράφηση των επιθέσεων δείχνει ότι οι επιτήδειοι χάκερς φαίνεται να τροποποιούν τις εκστρατείες τους προσαρμόζοντάς τες ώστε να ταιριάζουν με τα γεγονότα και τις συνθήκες κάθε χρονικής περιόδου.

Οι BEC επιθέσεις, ένα είδος spear-phishing και η πλαστοπροσωπία επωνυμίας ήταν οι πιο συνηθισμένοι τύποι phishing επιθέσεων που κυριάρχησαν το διάστημα αυτό. Στον τομέα της υγείας οι χάκερς χρησιμοποιούν εξαιρετικής πιστότητας μεθόδους αντιγραφής με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες οδηγώντας τους σε phishing sites που μοιάζουν με τα sites μεγάλων οργανισμών υγείας που προωθούν εμβόλια και θεραπείες για τον COVID-19, με σκοπό να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες.

[SecNews]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »