Θύμα επίθεσης έπεσε το περιβόητο ρωσικό φόρουμ κυβερνοεγκλήματος Maza

Παραβιάστηκε το μεγαλύτερο ρωσικό φόρουμ κυβερνοεγκλήματος μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων που είχαν ως στόχο κυρίως ρωσόφωνα hacking φόρουμ. Τα δεδομένα των μελών του Maza, γνωστό και ως Mazafuka, διέρρευσαν στις 3 Μαρτίου από ερευνητές της Flashpoint.

Το Maza λειτουργεί από το 2003 και αποτελεί ένα κλειστό και πολύ περιορισμένο φόρουμ για ρωσόφωνους χάκερς. Η ένταξη νέων μελών γίνεται μέσω ψήφου των μελών και αποτελεί ένα από τα παλαιότερο φόρουμ κυβερνοεγκλήματος. Η δράση των μελών έχει συνδεθεί με τη πώληση κλεμμένων οικονομικών δεδομένων και στοιχείων καρτών πληρωμής ενώ γίνονται συζητήσεις για malware, exploits, spam, ξέπλυμα χρήματος και άλλα θέματα.

Το μήνυμα που αναγράφηκε μετά την επίθεση ήταν «Τα δεδομένα σας έχουν διαρρεύσει / Αυτό το φόρουμ έχει παραβιαστεί.». Τα μέλη είδαν να διαρρέουν δεδομένα όπως αναγνωριστικά χρήστη, usernames, διευθύνσεις email, messenger app links , Skype, MSN και Aim όπως και κωδικοί πρόσβασης αγγίζοντας στο σύνολο περίπου 2.000 λογαριασμοί που εκτέθηκαν.

Δεν έχει αναλάβει κανείς ακόμα την ευθύνη της επίθεσης αλλά η Flashpoint αναφέρει ότι πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε ένας online μεταφραστής για την ανάρτηση του προειδοποιητικού μηνύματος.

[SecNews]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »