Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέα οδηγία ασφαλείας μετά από κρίσιμη παραβίαση αγωγών

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέα οδηγία ασφαλείας μετά από κρίσιμη παραβίαση αγωγών

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) ανακοίνωσε νέες απαιτήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αφότου ο μεγαλύτερος αγωγός καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκε να σταματήσει στις αρχές Μαΐου μετά από μια επίθεση ransomware.

Η νέα οδηγία ασφαλείας απαιτεί από τους καίριους ιδιοκτήτες και τους χειριστές αγωγών να αναφέρουν τυχόν επιβεβαιωμένα και πιθανά συμβάντα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον Οργανισμό Ασφάλειας Κυβερνοασφάλειας και Υποδομών (CISA).

Απαιτείται επίσης να ορίσουν συντονιστές Cybersecurity 24/7 και να αναφέρουν κινδύνους, κενά ασφαλείας και μέτρα αποκατάστασης στον κυβερνοχώρο στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) και στη CISA εντός 30 ημερών, αφού επανεξετάσουν τις τρέχουσες πρακτικές ασφαλείας τους.

“Η πρόσφατη επίθεση ransomware σε έναν μεγάλο αγωγό πετρελαίου καταδεικνύει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των αγωγών είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro N. Mayorkas.

“Το DHS θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους του ιδιωτικού τομέα για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές τους και να αυξήσει την ανθεκτικότητα της κρίσιμης υποδομής του έθνους μας.”

Η νέα οδηγία ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το DHS να εντοπίζει, να προστατεύει και να ανταποκρίνεται σε απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν κρίσιμες εταιρείες του τομέα των αγωγών.

[Bleeping Computer]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »