Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας βρέθηκε στην εκπομπή “Με Νέα Ματιά” στην ΕΡΤ1

Published by MAT on

Ο Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας κ. Χρήστος Ξενάκης, βρέθηκε την Κυριακή 17/10/2021 στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» μαζί με τον διαγωνιζόμενο Ηλία Φιωτάκη και μίλησε για τη συμμετοχή της Ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, το ethical hacking αλλά και για τις παγίδες που πρέπει να αποφεύγουν οι χρήστες στον κυβερνοχώρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής μίλησε για τις πιο διαδεδομένες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι hackers ώστε να υποκλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, αλλά και για το πόσο πιο εκλεπτυσμένες γίνονται από τους επιτήδειους όσο εξελίσσεται η τεχνολογία. Μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές είναι και το “phishing” καθώς κάθε χρόνο παρατηρούνται πολλές επιθέσεις, που έχουν ως στόχο να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό.
Η Ομάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό έχει ως στόχο να εξοικειωθεί ο κόσμος με τις έννοιες του hacking και της κυβερνοασφάλειας, αλλά και να ενημερώσει τους χρήστες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο ώστε να έχουν μια πιο ασφαλή εμπειρία στο διαδίκτυο.

Για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας μίλησε ο διαγωνιζόμενος Ηλίας Φιωτάκης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «φανταστική εμπειρία», ενώ μέσα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» παρότρυνε τους νέους που ασχολούνται με το ethical hacking, να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γίνουν μέλη της Εθνικής Ομάδας.


MAT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Avatar placeholder

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.