Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Anonymous χάκαραν ρωσική υπηρεσία πληροφοριών και έβγαλαν στη φόρα 360.000 έγγραφα

Η ουκρανική ομάδα χάκερ Anonymous εισέβαλε στο Roskomnadzor, τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τη λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης, και κυκλοφόρησε 360.000 αρχεία.

Μεταξύ των εγγράφων που κυκλοφόρησαν από τους Anonymous, μερικά από τα οποία χρονολογούνται μέχρι τις 5 Μαρτίου, είναι έγγραφα που δείχνουν ότι η Ρωσία λογοκρίνει οτιδήποτε αναφέρεται στον πόλεμο ως ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Roskomnadzor απέκλεισε τη χρήση του Facebook από τη Ρωσία αφού επισήμανε ρωσικά άρθρα ως ανακριβή. Απειλούν επίσης ότι θα μπλοκάρουν τη ρωσική Wikipedia επειδή συμπεριέλαβε ένα άρθρο για τη ρωσική εισβολή.

Πριν από λίγες μέρες, οι Anonymous χάκαραν πολλές ρωσικές εκπομπές, διακόπτοντας το περιεχόμενο και αφήνοντας μηνύματα που έλεγαν ότι οι κανονικοί Ρώσοι δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο.

Οι Anonymous διεξάγουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας από τις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η εισβολή. Η ομάδα έχει αναλάβει τα εύσημα για την παραβίαση πολλών ρωσικών κυβερνητικών ιστοσελίδων. Άνοιξαν επίσης έναν ιστότοπο όπου οι χρήστες μπορούσαν να στείλουν email σε τυχαίους Ρώσους των οποίων οι διευθύνσεις email ήταν αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων και ενθάρρυναν τους χρήστες να «διαδώσουν την αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία».

[NewwsIT]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »