ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σήμερα, οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό επαγγελματιών στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας για την προστασία των πληροφοριακών τους υποδομών. Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (ECSC) έχει στόχο τον εντοπισμό νέων ταλέντων – ενθαρρύνοντας εθνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε έναν Διαγωνισμό για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο!

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (ECSC), διοργανώνεται από τον ENISA (Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Κυβερνοασφάλεια). Τα κορυφαία ταλέντα σε θέματα κυβερνοασφάλειας από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συνεργάζονται και τελικά διαγωνίζονται σε μια ετήσια συνάντηση που φιλοξενείται κάθε χρόνο από άλλη χώρα. Για την ανάδειξη των καλύτερων ομάδων, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια ιστού, την ασφάλεια κινητών συσκευών, την κρυπτογράφηση, την αντίστροφη μηχανική, την ψηφιακή εγκληματολογία κ.λπ., συλλέγοντας βαθμούς από την επίλυσή τους. Η τελική κατάταξη προκύπτει από τις επιδόσεις και το άθροισμα της βαθμολογίας των προβλημάτων που επιλύθηκαν από τις εθνικές ομάδες που συμμετέχουν.

Αυτή είναι η Επίσημη Σελίδα της Ελληνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας.

Η ομάδα διαγωνίστηκε συστάθηκε μετά από έναν προκριματικό γύρο, που διεξήχθη στις 17-18 Απριλίου, ο οποίος θα καθορίσε τα 10 κορυφαία ταλέντα στην Κυβερνοασφάλεια, στην Ελλάδα. Η ομάδα αγωνίστηκε στους τελικούς του Challenge 2018.

Η Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας και η συμμετοχή της στον Διαγωνισμό, διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Greunion is in charge of the preparation of the Hellenic Cyber Security Team for the European Cyber Security Challange.

HELLENIC PARTICIPATION TEAM 2018

Diamond Sponsors

Diamond - Transportation Sponsor

Platinum Sponsors

Gold Sponsors

Silver Sponsors

Supporters

Transportation Supporter

Media Sponsors

Organized by

Communications Supporter