Είσαι αρχάριος; Λάβε μέρος στο Hack n Learn 2024 πριν τον προκριματικό διαγωνισμό για να μάθεις για το ηθικό χάκινγκ και τους διαγωνισμούς CTF!

Hack’n’Learn 2024

Το Hack’n’Learn 2024 είναι μια νέα πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, φοιτητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εξοικειωθεί περαιτέρω ή να εισαχθεί στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι δύο ημέρες και στο πρώτο μέρος της περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις με ειδικούς του χώρου. Τα θέματα που καλύπτονται είναι ευρέως φάσματος και περιλαμβάνουν τόσο ενημέρωση πάνω σε βασικά θέματα, όπως τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται στον χώρο καθώς και σε τεχνικές ασφάλειας, σε επιθέσεις και αντιμετώπισή τους και πολλά άλλα.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου εστιάζει στην εισαγωγή στην έννοια των Capture The Flag (CTF) διαγωνισμών, οι οποίοι αποτελούν έναν εκπαιδευτικό τρόπο να ασχοληθεί κανείς με προβλήματα κυβερνοασφάλειας. Μέσω εστιασμένων workshops οι συμμετέχοντες θα μάθουν βασικές τεχνικές, τις οποίες και θα εφαρμόσουν μετέπειτα στον CTF διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στο κλείσιμο της εκδήλωσης και θα τους επιτρέψει την εφαρμογή των νεοαποκτηθέντων γνώσεων τους.

Οι διαγωνισμοί Capture The Flag έχουν πλέον καθιερωθεί και λαμβάνουν χώρα ετησίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μη, με τον Διαγωνισμό European Cybersecurity Challenge να είναι η κορύφωση όλων των διαγωνισμών τέτοιου είδους. Επομένως, στο σεμινάριο αυτό θα έχετε την δυνατότητα όχι μόνο να εισαχθείτε στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας αλλά και στην Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια, αλλά και να πάρετε μια γεύση του αγωνιστικού παλμού λίγο πριν την έναρξη των Προκριματικών για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας.

Συνολικά, το Hack ‘n’ Learn 2024 προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου της κυβερνοασφάλειας, την εκμάθηση από ειδικούς του τομέα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω πρακτικών ασκήσεων και διαγωνισμών. Είναι μια ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών με άλλους συμμετέχοντες και για την έμπνευση για μελλοντικές ενασχόληση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

📅 Ημερομηνίες και ώρες:

  • 19/04/2024: 16:00 – 19:00 – Ομιλίες σε σημαντικά θέματα της κυβερνοασφάλειας
  • 20/04/2024: 10:00 – 16:00 – Τεχνικά σεμινάρια & Διαγωνισμός Capture The Flag

📍 Τοποθεσία: