Την απαγόρευση χρήσης AI ζητούν οι αρμόδιοι οργανισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ για την αναγνώριση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους

Published by MAT on

Την απαγόρευση χρήσης AI ζητούν οι αρμόδιοι οργανισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ για την αναγνώριση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους.

Το EDPB (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων) και η EDPS (Επιβλέπουσα Αρχή για την Προστασία Δεδομένων) με κοινή απόφαση ανακοίνωσαν την εναρμόνισή τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη δημιουργία κανόνων για χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Λαμβάνοντας υπόψη τους εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους που δημιουργεί η απομακρυσμένη βιομετρική ταυτοποίηση ατόμων σε δημόσιους χώρους, το EDPB και το ΕΕΠΔ απαιτούν γενική απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης AI για αυτοματοποιημένη αναγνώριση ανθρώπινων χαρακτηριστικών σε δημόσια προσβάσιμους χώρους, όπως η αναγνώριση προσώπων, βάδισμα, δακτυλικά αποτυπώματα, DNA, φωνή, πληκτρολογήσεις και άλλα βιομετρικά ή συμπεριφορικά σήματα, σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Παρομοίως, οι EDPB και EDPS προτείνουν την απαγόρευση των συστημάτων AI που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για την κατηγοριοποίηση ατόμων σε ομάδες που βασίζονται στην εθνικότητα, το φύλο, τον πολιτικό ή σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλους λόγους στους οποίους απαγορεύεται η διάκριση βάσει του άρθρου 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Τέλος, το EDPB και το ΕΕΠΔ θεωρούν ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την εξαγωγή συναισθημάτων ενός φυσικού προσώπου είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη και πρέπει να απαγορευτεί, εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως ορισμένοι για λόγους υγείας, όπου η αναγνώριση συναισθημάτων του ασθενούς είναι σημαντική και ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για κάθε τύπο κοινωνικής βαθμολογίας.

[edpb]


MAT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Avatar placeholder

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.