Την απαγόρευση χρήσης AI ζητούν οι αρμόδιοι οργανισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ για την αναγνώριση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους

Την απαγόρευση χρήσης AI ζητούν οι αρμόδιοι οργανισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ για την αναγνώριση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους.

Το EDPB (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων) και η EDPS (Επιβλέπουσα Αρχή για την Προστασία Δεδομένων) με κοινή απόφαση ανακοίνωσαν την εναρμόνισή τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη δημιουργία κανόνων για χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Λαμβάνοντας υπόψη τους εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους που δημιουργεί η απομακρυσμένη βιομετρική ταυτοποίηση ατόμων σε δημόσιους χώρους, το EDPB και το ΕΕΠΔ απαιτούν γενική απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης AI για αυτοματοποιημένη αναγνώριση ανθρώπινων χαρακτηριστικών σε δημόσια προσβάσιμους χώρους, όπως η αναγνώριση προσώπων, βάδισμα, δακτυλικά αποτυπώματα, DNA, φωνή, πληκτρολογήσεις και άλλα βιομετρικά ή συμπεριφορικά σήματα, σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Παρομοίως, οι EDPB και EDPS προτείνουν την απαγόρευση των συστημάτων AI που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για την κατηγοριοποίηση ατόμων σε ομάδες που βασίζονται στην εθνικότητα, το φύλο, τον πολιτικό ή σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλους λόγους στους οποίους απαγορεύεται η διάκριση βάσει του άρθρου 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Τέλος, το EDPB και το ΕΕΠΔ θεωρούν ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την εξαγωγή συναισθημάτων ενός φυσικού προσώπου είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη και πρέπει να απαγορευτεί, εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως ορισμένοι για λόγους υγείας, όπου η αναγνώριση συναισθημάτων του ασθενούς είναι σημαντική και ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για κάθε τύπο κοινωνικής βαθμολογίας.

[edpb]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »