Η Google παρατείνει τον έλεγχο των cokkies τρίτων έως το 2023

Η Google παρατείνει τον έλεγχο των cokkies τρίτων έως το 2023

H Google επαναφέρει στο «τραπέζι» την κατάργηση cookies τρίτωνπαρατείνει στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωσή του έως τα τέλη του 2023, ωθώντας πίσω το έργο για σχεδόν δύο χρόνια.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη ο Διευθυντής Μηχανικών Απορρήτου του Chrome, Vinay Goel ανέφερε ότι “ενώ υπάρχει σημαντική πρόοδος με αυτήν την πρωτοβουλία, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος σε ολόκληρο το οικοσύστημα για να γίνει αυτό σωστό”.

Τα cookie παρακολούθησης τρίτων αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος καθώς δημιουργείται ανησυχία σχετικά με το απόρρητο, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει στους εμπόρους και τις πλατφόρμες διαφημίσεων να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο καθώς μεταβαίνουν από τον έναν ιστότοπο στον άλλο για σκοπούς στόχευσης συμπεριφοράς. Στη λίστα των browsers που έχουν ως προεπιλογή τον αποκλεισμό των cokkies συγκαταλέγονται το Safari της Apple και το Firefox του Mozilla.

Ωστόσο, η αναθεώρηση της τεχνολογίας διαφημίσεων της εταιρείας αντιμετώπισε μια σειρά πιθανών ανησυχιών, με τον Mozilla να σημειώνει ότι “ο τρέχων σχεδιασμός έχει έναν αριθμό ιδιοτήτων απορρήτου που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικούς κινδύνους, εάν επρόκειτο να αναπτυχθεί ευρέως στην τρέχουσα μορφή του”. Το Electronic Frontier Foundation (EFF) το χαρακτήρισε «φριχτή ιδέα» που δημιουργεί νέους κινδύνους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Αν μη τι άλλο, η Google βρίσκεται σε δυσμενή θέση καθώς θα πρέπει να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις για ισχυρότερη προστασία απορρήτου των χρηστών έναντι του κυρίαρχου ρόλου της προκαλώντας ανησυχία στους χρήστες και στις ρυθμιστικές αρχές.

[The Hacker News]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »