Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας βρέθηκε στην εκπομπή “Με Νέα Ματιά” στην ΕΡΤ1

Ο Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας κ. Χρήστος Ξενάκης, βρέθηκε την Κυριακή 17/10/2021 στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» μαζί με τον διαγωνιζόμενο Ηλία Φιωτάκη και μίλησε για τη συμμετοχή της Ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, το ethical hacking αλλά και για τις παγίδες που πρέπει να αποφεύγουν οι χρήστες στον κυβερνοχώρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής μίλησε για τις πιο διαδεδομένες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι hackers ώστε να υποκλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, αλλά και για το πόσο πιο εκλεπτυσμένες γίνονται από τους επιτήδειους όσο εξελίσσεται η τεχνολογία. Μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές είναι και το “phishing” καθώς κάθε χρόνο παρατηρούνται πολλές επιθέσεις, που έχουν ως στόχο να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό.
Η Ομάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό έχει ως στόχο να εξοικειωθεί ο κόσμος με τις έννοιες του hacking και της κυβερνοασφάλειας, αλλά και να ενημερώσει τους χρήστες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο ώστε να έχουν μια πιο ασφαλή εμπειρία στο διαδίκτυο.

Για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας μίλησε ο διαγωνιζόμενος Ηλίας Φιωτάκης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «φανταστική εμπειρία», ενώ μέσα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» παρότρυνε τους νέους που ασχολούνται με το ethical hacking, να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γίνουν μέλη της Εθνικής Ομάδας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »