ΔΝΤ: 10 χώρες προσομοιώνουν κυβερνοεπιθέσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το Ισραήλ προσομοίωσε 10 χώρες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα την Πέμπτη για να ενισχύσει τη συνεργασία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση πιθανών ζημιών στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις τράπεζες Led.

Η προσομοιωμένη κυβερνοεπίθεση εξελίχθηκε σε μια δεκαετία καθώς ευαίσθητα δεδομένα εμφανίστηκαν στο dark web και οι αναφορές ψευδών ειδήσεων προκάλεσαν τελικά αναταραχή στην παγκόσμια αγορά, προκαλώντας τραπεζικές καταστροφές.

Η προσομοίωση κάλυψε διάφορους τύπους επιθέσεων που επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος και σταθερού εισοδήματος, τη ρευστότητα, την ακεραιότητα των δεδομένων και τις συναλλαγές μεταξύ εισαγωγέων και εξαγωγέων.

«Αυτά τα γεγονότα προκαλούν όλεθρο στις χρηματοπιστωτικές αγορές», είπε ο σεναριογράφος ταινιών, ο οποίος παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες ως μέρος της προσομοίωσης και εντοπίστηκε από το Reuters.

Ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τέτοιες απειλές θα μπορούσαν να προκύψουν από μια κυβερνοεπίθεση που προσέλκυσε μεγάλη προσοχή σε μεγάλες εταιρείες και η τρέχουσα κυβερνοασφάλεια δεν είναι πάντα αρκετά ισχυρή, επομένως είναι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η ζημιά και είπε μάλιστα ότι η προσομοίωση έγινε κατόπιν διεθνών συνεργασιών.

«Οι επιτιθέμενοι είναι δέκα βήματα μπροστά από τους υπερασπιστές», δήλωσε στο Reuters ο Mika Weiss, οικονομικός διαχειριστής στον κυβερνοχώρο στο Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτοβουλία, που ονομάζεται «Collective Power,», περιλαμβάνουν αξιωματούχους Οικονομικών από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ταϊλάνδη και εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και παγκόσμιες τράπεζες.

[Ohio News Time]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »