ΔΝΤ: 10 χώρες προσομοιώνουν κυβερνοεπιθέσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Published by MAT on

Το Ισραήλ προσομοίωσε 10 χώρες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα την Πέμπτη για να ενισχύσει τη συνεργασία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση πιθανών ζημιών στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις τράπεζες Led.

Η προσομοιωμένη κυβερνοεπίθεση εξελίχθηκε σε μια δεκαετία καθώς ευαίσθητα δεδομένα εμφανίστηκαν στο dark web και οι αναφορές ψευδών ειδήσεων προκάλεσαν τελικά αναταραχή στην παγκόσμια αγορά, προκαλώντας τραπεζικές καταστροφές.

Η προσομοίωση κάλυψε διάφορους τύπους επιθέσεων που επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος και σταθερού εισοδήματος, τη ρευστότητα, την ακεραιότητα των δεδομένων και τις συναλλαγές μεταξύ εισαγωγέων και εξαγωγέων.

«Αυτά τα γεγονότα προκαλούν όλεθρο στις χρηματοπιστωτικές αγορές», είπε ο σεναριογράφος ταινιών, ο οποίος παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες ως μέρος της προσομοίωσης και εντοπίστηκε από το Reuters.

Ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τέτοιες απειλές θα μπορούσαν να προκύψουν από μια κυβερνοεπίθεση που προσέλκυσε μεγάλη προσοχή σε μεγάλες εταιρείες και η τρέχουσα κυβερνοασφάλεια δεν είναι πάντα αρκετά ισχυρή, επομένως είναι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η ζημιά και είπε μάλιστα ότι η προσομοίωση έγινε κατόπιν διεθνών συνεργασιών.

«Οι επιτιθέμενοι είναι δέκα βήματα μπροστά από τους υπερασπιστές», δήλωσε στο Reuters ο Mika Weiss, οικονομικός διαχειριστής στον κυβερνοχώρο στο Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτοβουλία, που ονομάζεται «Collective Power,», περιλαμβάνουν αξιωματούχους Οικονομικών από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ταϊλάνδη και εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και παγκόσμιες τράπεζες.

[Ohio News Time]


MAT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum