Η κυβερνοεπίθεση στην Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου προκάλεσε «σημαντική» ζημιά

Πρώην ανώτερος αξιωματικός λέει ότι η ανεπίλυτη παραβίαση των MoD σε σχολείο  συστημάτων εκπαίδευσης του Υπουργείου Άμυνας δεν πέτυχε, αλλά είχε κόστος.

Μια κυβερνοεπίθεση στην Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου προκάλεσε «σημαντική» ζημιά, αποκάλυψε ένας απόστρατος υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Ο Στρατάρχης Αεροπορίας Έντουαρντ Στρίνγκερ, ο οποίος έφυγε από τις ένοπλες δυνάμεις τον Αύγουστο, είπε στο Sky News ότι η επίθεση, η οποία ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2021, σήμαινε ότι η Ακαδημία Άμυνας αναγκάστηκε να ξαναχτίσει το δίκτυό της.

Είπε ότι δεν γνωρίζει εάν εγκληματίες ή ένα εχθρικό κράτος, όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα, ευθύνονται, αλλά η ζημιά δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως μετά από μήνες, ανέφερε το Sky.

Ο Stringer είπε: «Θα μπορούσε να είναι κάποιο από αυτά ή θα μπορούσε απλώς να είναι κάποιος που προσπαθεί να βρει μια ευπάθεια για μια επίθεση ransomware που ήταν απλώς, ξέρετε, μια γνήσια εγκληματική οργάνωση».

Πρόσθεσε: «Υπήρχε κόστος για … το λειτουργικό αποτέλεσμα. Υπήρχε κόστος ευκαιρίας σε αυτό που θα μπορούσε να είχε κάνει το προσωπικό μας όταν έπρεπε να αποκαταστήσει τη ζημιά.

«Και σε τι θα μπορούσαμε να ξοδεύουμε τα χρήματα για τα οποία έπρεπε να φέρουμε μπροστά για να ξαναχτίσουμε το δίκτυο; Δεν υπάρχουν πτώματα στους δρόμους, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες ζημιές».

Το Sky News ανέφερε ότι δεν είχαν αποθηκευτεί ευαίσθητες πληροφορίες στο δίκτυο της ακαδημίας.

Το σχολείο, που εδρεύει στο Shrivenham του Oxfordshire, διδάσκει 28.000 στρατιωτικούς, διπλωμάτες και δημόσιους υπαλλήλους ετησίως και δραστηριοποιούνταν περισσότερο στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη συνέντευξη στο Sky, την πρώτη από τότε που έφυγε από το στρατό, ο Stringer είπε ότι «ασυνήθιστη δραστηριότητα» ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από εργολάβους που εργάζονταν για την εταιρεία outsourcing Serco και άρχισαν να χτυπούν «καμπάνες συναγερμού».

Είπε στο πρακτορείο ότι «υπήρχαν εξωτερικοί πράκτορες στο δίκτυό μας που έμοιαζαν σαν να ήταν εκεί για κάτι που έμοιαζε πολύ γρήγορα με κακόβουλους λόγους».

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι η επίθεση δεν ήταν επιτυχής και ενώ οι χάκερ μπορεί να χρησιμοποιούσαν την ακαδημία ως «κερκόπορτα» σε άλλα συστήματα του Υπουργείου Άμυνας (MoD), δεν υπήρξαν παραβιάσεις πέρα ​​από το σχολείο.

Ο Stringer – ο οποίος ήταν επίσης γενικός διευθυντής ανάπτυξης κοινών δυνάμεων και οδήγησε τον στρατό στη σκέψη για το πώς θα προσαρμοστεί στο μέλλον του πολέμου – είπε ότι η επίθεση έπεσε στη λεγόμενη γκρίζα ζώνη βλάβης, η οποία πέφτει κάτω από το κατώφλι του πολέμου, σύμφωνα με στο Sky News.

Ο ιστότοπος, ο οποίος μοιάζει πολύ με έναν domain για ένα πανεπιστήμιο, έπρεπε να ανακατασκευαστεί πλήρως, μια εργασία που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ο Sky.

Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, ένα παράρτημα της GCHQ, ενημερώθηκε επίσης για το χακάρισμα, ανέφερε το Sky News.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Τον Μάρτιο του 2021 ενημερωθήκαμε για ένα περιστατικό που έπληξε την υποδομή πληροφορικής της Ακαδημίας Άμυνας. Λάβαμε γρήγορα μέτρα και δεν υπήρξε καμία επίδραση στο ευρύτερο δίκτυο πληροφορικής του Υπουργείου Άμυνας. Η διδασκαλία στην Ακαδημία Άμυνας συνεχίστηκε».

[The Guardian]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »