Οι ευπάθειες του παρελθόντος είναι οι ευπάθειες του μέλλοντος

Οι ευπάθειες του παρελθόντος είναι οι ευπάθειες του μέλλοντος

Οι ευπάθειες λογισμικού είναι γεγονός και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η Microsoft επιδιορθώνει 55 έως 110 ευπάθειες κάθε μήνα τον τελευταίο χρόνο – με το 7% έως το 17% αυτών των τρωτών σημείων να είναι κρίσιμα.

Ο Μάιος είχε τις λιγότερες ευπάθειες, στο σύνολό τους ήταν 55 και μόνο τέσσερις θεωρήθηκαν κρίσιμες. Το πρόβλημα είναι ότι τα κρίσιμα τρωτά σημεία είναι πράγματα που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, όπως απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα και κλιμάκωση προνομίων.

Η Microsoft δεν είναι το μόνο μεγάλο όνομα που επιδιορθώνει τακτικά μεγάλες ευπάθειες: Είναι συχνό φαινόμενο να παρατηρούμε  μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας που προέρχονται από Apple, Adobe, Google, Cisco και άλλες.

[The Hacker News]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Other posts

Ubisoft: Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών στο πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η hacking ομάδα Lapsus$ μάλλον βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η hacking ομάδα Lapsus$ από τη Νότια Αμερική ανέβαλε την ευθύνη για άλλο ένα περιστατικό εισβολής. Την περασμένη Πέμπτη, η Ubisoft ανέφερε ότι υπέστη ένα «περιστατικό κυβερνοασφάλειας»

Read More »

Το Ισραήλ δέχτηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέχρι σήμερα

«Τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκε επίθεση distributed denial-of-service [DDoS] σε πάροχο επικοινωνιών, η οποία, είχε ως αποτέλεσμα, να εμποδίσει για μικρό χρονικό διάστημα την πρόσβαση σε έναν αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών τοποθεσιών» όπως των Υπουργείων

Read More »

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άτυπης Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Τηλεπικοινωνιών η οικοδόμηση ισχυρού οικοσυστήματος κυβερνοασφάλειας

Στις πόλεις Παρίσι και Νεβέρ της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2022, υπό την Γαλλική Προεδρία, η Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ.

Read More »